Уманський: Реструктуризація боргів "Нафтогазу" покращить рейтинги України і компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Реструктуризація боргів "Нафтогазу" покращить рейтинги України і компанії

Енергетика
223
Очікувана реструктуризація боргів НАК "Нафтогаз України” поліпшить рейтинги як України, так і самої компанії, вважає виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський. Про це він заявив журналістам у Кабінеті міністрів.
"Я впевнений у тому, що реструктуризація боргів "Нафтогазу" призведе вже цього року до поліпшення рейтингів як України, так і "Нафтогазу", і, як наслідок, виникне додаткова можливість виходу на інвестиційний ринок", - сказав Уманський.
Разом із цим він відзначив, що НАК "Нафтогаз України" ще не звертався до Мінфіну з остаточною інформацією щодо реструктуризації боргу.
Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України", починаючи з 14 вересня, проведе серію переговорів із кредиторами в рамках процесу реструктуризації двосторонніх боргових зобов'язань, які також включають євробонди, термін виплати з яких - 30 вересня 2009 року.
Згідно з повідомленням прес-служби НАК, компанія ”Нафтогаз” і її радники в цей час погоджують остаточні деталі пропозиції щодо реструктуризації, які будуть прийнятними як для держхолдингу, так і для його інвесторів.
Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" призначив Групу з управління зобов'язаннями банку Credit Suisse менеджером дилера для здійснення запланованої реструктуризації євробондів на суму 500 млн. дол., термін виплати за якими - 30 вересня 2009 року, а також з питань урегулювання фінансових зобов'язань щодо двосторонніх кредитів компанії.
30 вересня минає термін погашення єврооблігацій НАК "Нафтогаз України", випущених в 2004 році. Обсяг випуску рівний 500 млн. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас