Грошей Мавроді не вистачить, щоб покрити збитки вкладників МММ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грошей Мавроді не вистачить, щоб покрити збитки вкладників МММ

Кримінал
684
Вилученого в Мавроді майна недостатньо для виплати компенсацій усім потерпілим від фінансової піраміди МММ. Про це повідомляє РІА "Новостни" з посиланням на голову Федеральної служби судових приставів по Москві Фердауіса Юсупова. За його словами, пристави стягнули з Мавроді майно на суму 17 млн рублів - їх розподілять серед потерпілих. Однак борг бізнесмена перед вкладниками становить за різними даними від 300 до 500 млн.
"Раз майна нема, ми, як правило, такі провадження закінчуємо з актами неможливості стягнення", - відзначив Юсупов.
У червні минулого року пристави вилучили 1,5 тисячі книг з особистої бібліотеки Мавроді. Потім був арештований його будинок на Селігері (Тверська область). ФССП сподівалася виявити майно бізнесмена за кордоном, однак більше повідомлень про будь-які знахідки приставів не надходило.
Мавроді створив кооператив МММ в 1988 році. Через кілька років він перетворився на найбільшу фінансову "піраміду" в історії Росії. У серпні 1994 року Мавроді був арештований за звинуваченням у приховуванні доходів. Однак у жовтні того ж року його звільнили. Слідство по цій справі відновилося в 1996 році - тоді бізнесмен втік і переховувався. Його знову заарештували лише в 2003 році. 28 квітня 2007 року Мавроді засудили до 4,5 років позбавлення волі, а 22 травня того ж року відпустили у зв'язку із закінченням терміну покарання.
За різними оцінками, своєю діяльністю Мавроді завдав матеріальної шкоди 10-15 мільйонам вкладників.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас