Мінфін США може почати продаж акцій Citigroup вже в жовтні ц.р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США може почати продаж акцій Citigroup вже в жовтні ц.р.

Казна та Політика
239
За неофіційними даними, Міністерство фінансів США може продати акції одного з найбільших американських банків Citigroup Inc., отримані ним в обмін на екстрене фінансування в об'ємі 45 млрд дол.
Як передає Reuters з посиланням на американські ЗМІ, Мінфін може почати продаж акцій Citigroup вже в жовтні ц.р.
На сьогодні розглядаються різні варіанти продажу. Зокрема, акції можуть бути продані одноразово за допомогою організованого розміщення або продані інвесторам крупними пакетами протягом найближчих 6-9 місяців. Також розглядається варіант продажу акцій невеликими "порціями" щодня або щонеділі. Офіційні представники Citigroup і Міністерства фінансів США інформацію не коментують.
Зараз уряду США належить близько 7,7 млрд акцій Citigroup, що є близько 33,6% від всього об'єму акцій банку в обігу.
Нагадаємо, що чистий прибуток Citigroup в II кварталі 2009р. склав 4,3 млрд дол. проти збитків у розмірі 2,5 млрд дол. за аналогічний період роком раніше. При цьому виручка Citigroup за вказаний квартал збільшилася на 69% - до 33 млрд дол. - в порівнянні з 19,6 млрд дол. за аналогічний період минулого року.
Минулого року американський Мінфін виділив Citigroup як "системно значущому інституту" 45 млрд дол. в рамках програми рекапіталізації банків. Крім того, уряд надав гарантії щодо можливих збитків від проблемних активів Citigroup на 300 млрд дол. В обмін на кредит Мінфін США отримав крупний пакет привілейованих акцій банку, які потім були конвертовані в звичайні. З часу цієї конвертації акції Citigroup подорожчали майже на 40%, тому зараз американські власті можуть виручити від їх продажу мільярди доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас