Австралія готує для України новий пакет допомоги: що до нього увійде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія готує для України новий пакет допомоги: що до нього увійде

Казна та Політика
134
Австралія готує для України новий пакет допомоги: що до нього увійде
Австралія готує для України новий пакет допомоги: що до нього увійде, Фото: урядовий портал
Австралія готує для України новий пакет допомоги на 100 млн доларів.
Про це йшлося під час зустрічі у Львові між Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та Віце-прем'єр-міністром — Міністром оборони Австралії Річардом Марлзом.

Куди спрямують кошти

Половина цієї суми буде спрямована на велику партію ПЗРК.
Понад 30 млн доларів — на безпілотники в межах «коаліції дронів», а решта суми — на інші військові потреби.
Крім того, Австралія передасть Україні боєприпаси класу «повітря-земля».
«Сьогодні з паном Річардом Марлзом ми обговорили широке коло питань стратегічної співпраці. Впевнений, що наше партнерство є довгостроковим і має величезні перспективи розвитку», — відзначив Денис Шмигаль.
Загалом підтримка Австралією України вже складає понад 655 млн доларів, з них 540 млн доларів — це саме військова допомога.
Прем'єр-міністр України подякував Уряду та народу Австралії, а також особисто Річарду Марлзу за глибоку залученість в українські справи, за дієву солідарність, за конкретні речі, які робить Австралія для нашої держави.

Реакція президента

Володимир Зеленський висловив вдячність Австралії за новий пакет військової допомоги, зокрема, за посилення протиповітряної оборони.
«Я хочу подякувати Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей. Саме військова підтримка — те, що посилить нашу ППО, плюс дрони, військове обладнання. Дякую! Сьогодні відбулися переговори Прем'єр-міністра України та заступника глави уряду Австралії, міністра оборони. Відбулися тут, у нашій державі. Очікую звіт Прем'єр-міністра України», — сказав президент.
Голова держави переконаний, що кожен день має додавати сили Україні і кожен день українські позиції мають зміцнюватися.
«Нам потрібно, щоб в москві переконались, що війна їм нічого не дасть. І тільки силою ми можемо цього досягти. Всі українці. Всі партнери. І однаково рішуче», — додав він.
Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін повідомив на брифінгу 26 квітня за підсумками засідання у форматі «Рамштайн» про виділення $6 мільярдів на закупівлю озброєння для України у межах програми USAI.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас