Ющенко домовився з Туркменією про все, крім газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко домовився з Туркменією про все, крім газу

Енергетика
3508
В рамках офіційного візиту Президента України Віктора Ющенка до Туркменії відбулася церемонія підписання двосторонніх документів, серед яких - співпраця між університетами та міністерствами закордонних справ, й ні слова про газ.
Зокрема, Ющенко і Президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов підписали спільну заяву, повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату президента.
Також за підсумками двосторонніх переговорів підписаний пакет міжурядових документів:
- угода між Міністерством аграрної політики України й Міністерством сільського господарства Туркменії про співпрацю в галузі випробування і охорони сортів рослин;
- протокол про співпрацю між Міністерством закордонних справ України і Міністерством закордонних справ Туркменії;
- угода між Торговельно-промисловою палатою України й Торговельно-промисловою палатою Туркменії про створення ділової ради;
- договір про співпрацю між Національним транспортним університетом (м. Київ, Україна) і Туркменським державним інститутом транспорту і зв'язку (м. Ашхабад, Туркменія).
Нагадаємо, у вихідні Бердимухамедов зустрічався з президентом Росії Дмитром Медвєдєвим. Підсумки зустрічі Москва і Ашхабад зрозуміли по-різному. Зійшлися тільки в одному: коли поновляться постачання, невідомо. "Газпром" в найближчі тижні відновить контакти з "Туркменгазом" "для узгодження параметрів продовження співпраці", лише пообіцяв помічник президента Сергій Приходько. А Бердимухамедов додав: Росія і Туркменія домовилися про ціни на газ, "ціноутворення йтиме за формулою".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас