Лужков хоче знизити кількість мігрантів в Москві ще на 50 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков хоче знизити кількість мігрантів в Москві ще на 50 тисяч

246
Мер Москви Юрій Лужков запропонував знову скоротити квоти на залучення іноземної робочої сили в російську столицю, передає Прайм-ТАСС. На засіданні міської влади він повідомив, що "верхню межу" 2010 року на 250 тисяч мігрантів слід зменшити на 50 тисяч людей - до 200 тисяч.
"Більше нам не потрібно. Це межа, вище якої ми не будемо залучати мігрантів", - сказав він.
Тим часом, голова московського департаменту праці та зайнятості Олег Нетеребський відзначив, що цього року число іноземних робітників у Москві, швидше за все, не досягне обмеження на рівні 250 тисяч людей, установленого владою міста.
"Зараз 50% роботодавців, які подавали заявки на мігрантів, одержали дозволи на залучення іноземців. У свою чергу, 98% підприємців уже направили повідомлення про працевлаштування приїжджих", - відзначив Нетребський.
Думка про те, що в Москві повинні трудитися не більше 200 тисяч мігрантів висловлювалася владою ще наприкінці минулого року. Тоді квота на іноземних робітників у столиці Росії становила майже 600 тисяч людей. Цього року її знизили більш ніж удвічі згідно з постановою прем'єр-міністра Володимира Путіна. За нею квоти для іноземних працівників були скорочені на 50% по всій країні.
Як повідомлялося, у Москву тільки за два перші місяці поточного року приїхало більше 190 тисяч іноземців. Міський мер вкотре продемонстрував своє ставлення до них під час розглядів навколо Черкізовського ринку. Заявивши про те, що столична влада допоможе російським торговцям збути товар з торговельних точок, що закрилися, Лужков додав: "Китайці і в'єтнамці нехай відпочивають!".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас