Експерти: Президентська кампанія в Україні коштуватиме близько 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Президентська кампанія в Україні коштуватиме близько 1 млрд дол.

Казна та Політика
117
Загальна вартість президентської кампанії складе до $1 млрд, прогнозує віце-президент Української ліги зв'язків з громадськістю Денис Богуш.
"Основні кандидати витрачатимуть фінансів не менше, а більше. Загальна вартість цих виборів складе до $1 млрд, - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
При цьому експерт підкреслив, що є надія на те, що ці гроші будуть взяті не з бюджету країни, а з офшорних зон.
В зв'язку з цим політтехнолог прогнозує, що багато людей зможуть заробити на цих виборах. "В результаті - оздоровлення економіки, нові покупки для колишніх агітаторів", - підкреслив він.
Щодо особливостей нинішньої виборчої кампанії Богуш відзначив, що якщо в травні можна було говорити про трьох кандидатів, здатних вийти в другий тур, то зараз їх два - прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
За його словами, до так званої "другої ліги" ввійдуть кандидати в президенти екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко, голова Верховної Ради України Володимир Литвин і президент України Віктор Ющенко.
В свою чергу, політтехнолог Сергій Гайдай називає однією з особливостей нинішньої виборчої кампанії дефіцит кандидатів у президенти.
"За наявності кандидатів немає вибору. Інтуїтивно весь український народ розуміє, що від виборів мало що залежить", - підкреслив він.
Гайдай відзначив, що головним "замовником" на цих виборах буде крупний капітал.
В свою чергу, директор центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прогнозує, що нинішня президентська кампанія не буде такою біполярною і контрастною, як у 2004 році.
Політолог охарактеризував президентську кампанію 2010 року як "вибори з похмілля".
"Зараз на нас чекають вибори "з похмілля" - коли виборці від святкового столу змушені будуть йти на виборчі дільниці. Можливо, хтось і не дійде", - з іронією відзначив він.
Крім того, політтехнологи та політологи сходяться на думці, що зі стартом президентської кампанії в Україні починається етап формування нових політичних сил, який продовжиться після президентських виборів.
"І це також буде поле для роботи політтехнологів", - підкреслив Фесенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас