Держфінпослуг пропонує вивести з компетенції НБУ нагляд за діяльністю комбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг пропонує вивести з компетенції НБУ нагляд за діяльністю комбанків

Казна та Політика
702
Голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов пропонує на законодавчому рівні вивести з компетенції Національного банку України нагляд за діяльністю комерційних банків. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.
"Центральний банк не повинен здійснювати нагляд за комерційними банками", - сказав він, додавши, що за НБУ повинні залишитися монетарне і валютне регулювання. Для нагляду за діяльністю банківських і небанківських організацій, за його словами, повинен бути створений єдиний контролюючий орган. Суслов підкреслив, що відповідний законопроект допрацьовується і буде внесений на розгляд парламенту найближчим часом.
"Ми обговорювали цей законопроект з урядом, і уряд вважає, що ми не можемо чекати, поки закінчиться криза, і що цей проект буде допрацьований і внесений на розгляд Верховної Ради. Крім того, ми консультувалися з комітетами Верховної Ради… Підтримка в парламенті буде, і буде такою, що дозволить подолати і вето Президента, оскільки вже зараз можна спрогнозувати, що Президент буде ветувати цей закон", - сказав голова Держфінпослуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас