Точка зору: Через 10 років можуть з'явитися 5-6 союзів з новими резервними валютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Через 10 років можуть з'явитися 5-6 союзів з новими резервними валютами

Казна та Політика
741
Через 10 років можливе виникнення п'яти – шести валютних союзів, які будуть об'єднувати більшість країн. Про це на лекції в Міжнародному університеті в Москві заявив помічник президента Росії з економічних питань Аркадій Дворкович.
"Більшість країн буде об'єднано в 5-6 валютних союзів і вже не буде такої великої кількості національних валют", – сказав він.
За його словами, розмови про валютні союзи йдуть і в Південно-Східній Азії, і в Латинській Америці, і на Близькому Сході. Однак валютні союзи повинні створюватися за певних умов і за підтримки попиту в цих валютах. Зараз можливе виникнення нових резервних валют, наприклад у міру лібералізації валютного режиму в цій країні і поліпшення конвертованості китайського юаню.
Відповідаючи на запитання, чи є потенціал створення глобальної валюти, наприклад, з SDR (спеціальні права запозичення МВФ), необхідно зрозуміти, чи будуть випускатися цінні папери в цій валюті і чи можна буде надавати допомогу в цій валюті без необхідності конвертації в долар або євро або інші валюти. "Цілком може бути", - відзначив Дворкович.
Крім того, на його думку, не до кінця зрозуміла роль золота у світовій валютній системі, яка могла б стати додатковою "підпіркою" у світовій фінансовій системі. Дворкович підкреслив, що не говорить про повернення золотого стандарту, але помітно чіткий зв'язок між ціною на золото та курсом долара, яке є свого роду "заступником" резервної валюти. "У золото поки ще вірять і якусь роль золото може зіграти", - сказав він.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас