США: Ми не хочемо "торговельної війни" з Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: Ми не хочемо "торговельної війни" з Китаєм

735
Президент США Барак Обама виключає можливість "торговельної війни" з Китаєм через введення загороджувальних мит відносно автомобільних шин китайського виробництва. "Безумовно, є деякі тертя із цього приводу, але … торговельної війни не буде", - заявив Обама в інтерв'ю Bloomberg News.
В інтерв'ю телекомпанії CNBC Обама пояснив, що "зовсім не був здивований" реакцією Пекіна, який висловив намір провести антидемпінгове розслідування відносно імпортованої зі США курятини та автомобільних запчастин і звернувся зі скаргою в СОТ.
"Я вірю в торговельні угоди, здатні перетворити Америку та інші країни в більш процвітаючі держави. Але нам буде вкрай складно продовжувати користуватися довірою (американського народу і бізнесу), якщо ми не зможемо забезпечити виконання таких угод", - відзначив американський лідер.
При цьому Обама запевнив, що КНР була і залишається провідним торговельним партнером США. "Ми створювали тісні стратегічні відносини з Китаєм. Але якщо є певні правила, вони повинні щось значити", - відзначив президент.
Глава держави уточнив, що початі Вашингтоном кроки покликані захистити інтереси американських виробників і не суперечать правилам СОТ. "Якби уряд країни вчинив інакше, то в майбутньому він не зможе добитися схвалення конгресом і американцями нових угод із КНР", - додав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас