Обама у річницю кризи закликає банкірів не розслаблятися і підтримати реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама у річницю кризи закликає банкірів не розслаблятися і підтримати реформи

210
Президент США Барак Обама, виступаючи у зв'язку з першою річницею краху Lehman Brothers і початку гострої фази фінансової кризи, закликав банкірів підтримати пропоновані адміністрацією "серйозні" реформи фінансового сектору.
Конгрес, за його словами, повинен схвалити "найамбіційніші перетворення фінансової системи із часів Великої Депресії", щоб запобігти можливості повторення кризи, і висловив оптимізм, що це відбудеться вже цього року.
Як відомо, пропозиції адміністрації щодо реформування фінансового регулювання натрапили в Конгресі на опозицію. У цій ситуації Обама використовував річницю кризи як привід одержати додаткову підтримку своїм пропозиціям і запевнити громадян, що період масованих держвливань у фінансовий сектор уже минув.
Президент підкреслив, що найгірший період кризи залишився позаду, банки вже повернули в бюджет $70 млрд, заплативши за цими кредитами 17% річних.
За рік з моменту початку гострої фази фінансової кризи вдалося також відновити довіру до американської економіки.
"Нам удалося повернути дві речі, яких нам не вистачало: капітал і довіру" - сказав Б.Обама. Однак, за його словами, ситуація "не повинна приводити до благодушності".
"У той час як повне відновлення фінансової системи зажадає більше часу і зусиль, стабільність, що росте, стала результатом фінансового втручання держави, означає, що ми почали повертатися до нормальної ситуації" - заявив президент США.
У той же час, на його думку, багато хто у фінансовому секторі "неправильно трактують момент".
"Замість того щоб вивчити уроки Lehman Brothers і кризи, від якої ми поки тільки відновлюємося, вони намагаються ігнорувати ці уроки", - сказав Б.Обама.
"Ми не повернемося до епохи необдуманих рішень і безконтрольних зловживань, що перебувають у центрі цієї кризи", - пообіцяв Б.Обама.
Президент США також визнав, що Вашингтон і Уолл-стріт у свій час не зуміли вжити заходів, які б дозволили уникнути кризи. "Відсутність колективного почуття відповідальності у Вашингтону, на Уолл-стріт, а також у США в цілому привели рік тому до майже повної катастрофи нашої фінансової системи", - вважає Б.Обама.
Він закликав керівників країн "групи двадцяти" провести "енергійні" реформи світової фінансової системи і "реформувати те, що погано працює у світовій фінансовій системі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас