Між Німеччиною та Євросоюзом назріває конфлікт через Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Німеччиною та Євросоюзом назріває конфлікт через Opel

1724
Між Німеччиною і Європейським Союзом назріває конфлікт із приводу виділеного Берліном 4,5-мільярдного пакета допомоги для порятунку кризового автоконцерну Opel.
Федеральний уряд відмовляється допустити офіційну перевірку цього заходу, посилаючись на те, що гроші були виділені з бюджету, який уже був схвалений Брюсселем. Однак Єврокомісія наполягає на праві сказати своє власне слово в даному питанні і вимагає детальної перевірки.
Комісар ЄС із питань конкуренції Неєлі Крус висловила намір уважно перевірити, чи не використовується схвалена Брюсселем антикризова допомога в протекціоністських цілях. В інших країнах Європи, де є заводи Opel, виникла підозра, що Німеччина, наполігши на виділенні державної допомоги лише під бізнес-план австрійсько-канадського консорціуму Magna, забезпечила збереження всіх чотирьох заводів Opel на території ФРН. У той же час, приміром, завод Opel у бельгійському Антверпені опинився на грані закриття.
Співвласник компанії Magna Зиґфрід Вольф заявив, що в планах, що стосуються закриття 10 500 місць у Європі, нічого не змінилося. При цьому 4 000 місць повинні бути скорочені в Німеччині. Дотепер мова йшла про скорочення у ФРН не більше 3 000 місць.
Вольф також повідомив, що Opel почне отримувати прибуток не раніше 2015 року, оскільки спочатку потрібно виплатити державні кредити і зробити автоконцерн конкурентоспроможним.
Тим часом Вільна демократична партія Німеччини (ВДП) заявила, що у випадку зміни уряду в Берліні після виборів у бундестаг 27 вересня вона доб'ється повної повторної перевірки угоди навколо Opel, щоб з'ясувати, чому німецький концерн дістався саме Magna, а не конкурентові – фінансовому інвесторові RHJ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас