Мінфін: МВФ сприйняв аргументи України про реалістичність дохідної частини проекту держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: МВФ сприйняв аргументи України про реалістичність дохідної частини проекту держбюджету-2010

Казна та Політика
578
Міжнародний валютний фонд (МВФ) сприйняв аргументи українського уряду про реалістичність дохідної частини проекту державного бюджету на 2010 року, повідомив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський.
"Ми навели аргументи, які, по-моєму, переконали представників (МВФ – ред.) у реалістичності наших розрахунків", - сказав він в ефірі "5 каналу" у понеділок.
За його словами, певні розбіжності уряду і МВФ були щодо оцінки надходжень від ввізного мита і податку на додану вартість.
Голова Мінфіну також повідомив, що дефіцит держбюджету-2010 на рівні 4% ВВП погоджений із МВФ. Для порівняння він відзначив, що дефіцит держбюджету Росії на 2010 рік становить 7,5% ВВП.
Як повідомлялося, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив проект держбюджету на 2010 рік, яким передбачаються його доходи в сумі 285 млрд грн, видатки – на рівні 324 млрд грн. Дефіцит держбюджету затверджено на рівні 3,97% до ВВП або 46,7 млрд грн.
Щодо соціальної політики, І.Уманський повідомив, що в наступному році уряд налаштований лише на захист населення від зростання цін.
"Ми соціальні стандарти забезпечуємо на рівні цього року і даємо додаткове зростання на рівень інфляції… Є винятково точкові додаткові фінансові пропозиції щодо доплати працівникам медичної галузі", - сказав він.
В. о. міністра додав, що як виняток бюджетом також передбачена доплата на рівні 15% учителям шкіл, профтехучилищ і технікумів.
Виборча кампанія, на думку І.Уманського буде впливати на бюджетний процес: кілька експертів уже допускають зрив прийняття держбюджету в період до нового року.
"Я не хотів би, щоб такі важливі для країни документи затверджувалися іншим способом, ніж законом", - підкреслив він.
Щодо ініціатив президента України по проекту держбюджету, в.о. міністра повідомив, що Мінфін одержав від глави держави пропозиції лише загального характеру, що не дозволило їх урахувати у фінансовому документі: конкретні пропозиції можуть бути розглянуті при подальшій роботі над бюджетом-2010.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас