ФДМ: Суд скасував заборону на приватизацію блок-пакетів акцій трьох обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Суд скасував заборону на приватизацію блок-пакетів акцій трьох обленерго

220
Окружний адміністративний суд Києва скасував свою ж заборону Фонду державного майна (ФДМ) України здійснювати продаж блок-пакетів акцій енергопостачальних компаній "Суми-", "Прикарпаття-" і "Полтаваобленерго", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ФДМ.
Як повідомлялося з посиланням на інформацію Соцпартії України, Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив ФДМ продаж блок-пакетів акцій енергопостачальних компаній "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго".
Відповідне визначення суд прийняв 10 вересня як забезпечувальний захід до розгляду по суті позову екс-глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко, що заперечує законність приватизації підприємств енергетики. За даними СПУ, В. Семенюк-Самсоненко 8 вересня подала в Окружний адмінсуд Києва позов до Кабінету міністрів України, прем'єр-міністра і ФДМ, яким просить визнати незаконними нормативні акти із продажу трьох зазначених обленерго.
Пізніше в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко заявив, що фонд оскаржив у судовому порядку рішення суду, яким припиняє рішення про продаж блок-пакетів акцій трьох обленерго.
ФДМ ще в березні виставив на продаж на біржах блок-пакети акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго", однак торги переносяться через відсутність потенційних покупців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас