Кудрін: Росія повинна навчитися економити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Росія повинна навчитися економити

Казна та Політика
285
Росія може гідно вийти із кризи, якщо зробить з неї головний висновок - навчиться жити відповідно до коштів, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін в інтерв'ю Reuters.
За його словами, проект бюджету на 2010-2012 роки передбачає скорочення дефіциту до 2,9% ВВП до 2012 року з 6,8% ВВП в 2010 році, що дозволить російській економіці оправитися від кризи в найближчі 3 роки. Кудрін також відзначив, що протягом цього часу Мінфін не має наміру піднімати податки за рахунок підвищення ефективності держвидатків на 10-20%, заради чого міністерством розробляється спеціальна програма.
Голова Мінфіну уточнив, що російська економіка була "перегріта" у роки нафтового буму, що зробило її вразливою в умовах кризи. За його словами, у найближчі роки влада повинна витрачати не більше, ніж надходить у скарбницю при ціні на нафту до $50 за барель Urals і назвав дорогу нафту основним гальмом реформ.
Крім того Кудрін повідомив, що у світовій економіці зберігаються серйозні ризики, які можуть вплинути на Росію, зокрема фінансовий сектор США може спровокувати другу хвилю кризи. Він підкреслив також, що залежність Росії від світових ринків дуже висока.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас