Обама готується проводити політику вільної торгівлі, вводячи тарифи на імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама готується проводити політику вільної торгівлі, вводячи тарифи на імпорт

Казна та Політика
258
Рішення президента США Барака Обами про введення тарифів на імпорт автомобільних шин з Китаю може вилитися в кампанію за наступне зменшення торговельних бар'єрів. До такого висновку прийшли експерти Bloomberg, ґрунтуючись на стратегії, яку використовували чотири його попередники.
Колишні президенти Рональд Рейган, Джордж Буш-Старший, Білл Клінтон і Джордж Буш-Молодший, кожний у свій час, вживали заходів для захисту вітчизняних підприємств на ранніх термінах свого президентства, перш ніж сфокусуватися на політиці вільної торгівлі. Обама, як і Клінтон, також повинен був задовольнити бажання торговельних обмежень із боку конгресменів-демократів і профспілок, які допомогли йому виграти вибори.
В 1983 р. Рейган увів мита та квоти на імпорт сталі, а Джордж Буш-Старший продовжив їх в 1989 р. Адміністрація Клінтона обрушила мита на імпорт автомобілів і автомобільних деталей з Японії. Джордж Буш-Молодший наклав обмеження на ввезення сталі, тому що шукав політичної підтримки в Західній Вірджинії і Пенсільванії. Президенти потім працювали над завданням скорочення торговельних бар'єрів і домагалися нових торговельних угод, таких як Північноамериканська угода про вільну торгівлю при Буші-Старшому. Входження Китаю в СОТ було схвалено при Клінтоні.
Обама оголосив 11 вересня про введення 35-процентних мит на ввезення шин із КНР, щорічний обсяг якого становить $1,8 млрд., діючи на основі скарги з боку Союзу сталеливарників, згідно з даними якого, більше 5 тис. людей втратили свої робочі місця на чотирьох американських підприємствах, що закрилися з 2004 р., і ще близько 3 тис. осіб можуть залишитися без роботи через подальше закриття заводів, не здатних конкурувати з дешевим імпортом.
Рішення про введення тарифів може поліпшити перспективи прийняття Конгресом нових торговельних угод, до яких прагне адміністрація. Раніше подібні угоди з Панамою, Південною Кореєю і Колумбією не були підтримані демократичною більшістю.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас