Magna заперечує плани інвестування в російський автопром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna заперечує плани інвестування в російський автопром

261
Австрійсько-канадський виробник автокомпонентів Magna International спростовує інформацію про плани інвестувати в російський автопром 600 млн євро.
Про це заявив співголова правління Magna Зиґфрід Вольф.
"Інформація про те, що 600 млн євро нібито повинні бути переведені в Росію на підтримку російського автопрому, не відповідає дійсності", - заявив Вольф на прес-конференції.
Нагадаємо, що представник Opel Trust Дірк Пфайль заявив, що кошти в розмірі 600 млн євро, виділених Німеччиною для надання допомоги Opel, повинні бути направлені на розвиток автовиробництва в Росії. За його словами, "більше 600 млн євро з 4,5 млрд (державної допомоги) повинні бути використані для модернізації російського автопрому, згідно із планом Magna".
Нагадаємо також, згідно із планами австрійсько-канадської компанії Magna, яка разом з російським Сбербанком виступила покупцем Opel, планується скоротити на заводах Opel у Європі 10500 робочих місць, з них близько 4500 у Німеччині.
Як повідомлялося, 10 вересня рада директорів General Motors (GM) схвалила продаж 55% акцій Opel консорціуму канадської Magna і Сбербанку. В GM залишиться 35%, ще 10% одержить трудовий колектив Opel.
Згідно з домовленістю, Opel буде мати відкритий доступ до технологій GM, і, як і раніше, буде платити роялті за використання ліцензій. Права на старі розробки Opel також залишаться у власності GM, але Magna і Сбербанк одержать право користуватися всіма новими розробками інженерів німецького концерну.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас