Opel планує інвестувати в Росії 600 млн євро, з них 170 млн на початковому етапі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Opel планує інвестувати в Росії 600 млн євро, з них 170 млн на початковому етапі

215
Німецький автомобілебудівний концерн Opel планує інвестувати в Росії 600 млн євро, у тому числі 170 млн євро - найближчим часом, заявив співголова правління Magna Зиґфрід Вольф на спільній із головою Сбербанку (РТС: SBER) Германом Грефом прес-конференції у Франкфурті.
"Це не допомога (російському автопрому), а інвестиції Opel у ринок, що володіє великим потенціалом. Вони необхідні для нашого бізнес-плану", - сказав він.
Річ, зокрема, іде про інвестиції в завод GM під Санкт-Петербургом.
Крім цього, З.Вольф повідомив, що Magna і Сбербанк відразу ж інвестують в Opel 500 млн євро - 450 млн євро і ще 50 млн євро - безпроцентного кредиту.
Голова правління Magna припустив, що під управлінням консорціуму Opel вийде на прибутковість до 2015 року, для чого Magna і Сбербанк будуть інвестувати в розвиток підприємства 1 млрд євро щорічно.
Як повідомлялося, минулого тижня рада директорів General Motors, що володіє Opel, ухвалила рішення щодо продажу 55% акцій німецького автовиробника консорціуму Magna і Сбербанку. Спочатку GM був проти угоди з російсько-канадським консорціумом і підтримував його конкурента - RHJ. Угоду з Magna і Сбербанком активно лобіював уряд Німеччини, її підтримували і профспілки країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас