"Нафтогаз" звинуватив "Газпром" в політичній агресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" звинуватив "Газпром" в політичній агресії

Енергетика
525
У Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" переконують, що Україна буде здатна оплачувати російський газ і в 2010 році.
"Росія постійно робить заяви про те, що Україна не в змозі зберігати і платити за російський газ", - заявив агентству ІМК радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Іван Дяк, коментуючи заяву голови російського "Газпрому" Олексія Міллера про те, що в 2010 році Україна не зможе розплатитися за газ.
"Щомісяця ми розплачуємося, все начебто добре, але як тільки наступає новий місяць, з ним приходять і нові проблеми", - відзначив Дяк.
За його словами, цей факт можна назвати політичною агресією. "Україна знає, скільки ми споживаємо, скільки нам потрібно газу в підземних сховищах і якими грішми ми можемо розпоряджатися. Це у своєму роді піар - не більше і не менше", - відзначив радник голови "Нафтогазу".
Дяк заявив, що насправді нема "ніяких страшилок": "Україна повністю забезпечила підземні сховища, у нас є 20 мільярдів власного видобутку, у нас є міцні споживання газу за рахунок впровадження нових технологій, і ми скорочуємо споживання газу в Росії. Якщо торік ми взяли за цей період 39 мільярдів, то в цьому - тільки 15 мільярдів. І, звичайно, для Росії це погано".
"Заяви, які роблять Путін і Міллер, не зовсім коректні. Ви знаєте, що продавець завжди досить лояльно ставиться до свого покупця, а Україна - великий покупець, майже 50% газу, який іде на експорт, купує Україна. Тому на це треба звертати увагу, коли робиш подібні заяви", - підсумував радник голови "Нафтогазу".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас