Європейські компанії не поспішають радіти відступу кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські компанії не поспішають радіти відступу кризи

Казна та Політика
406
Бізнес-лідери різних галузей європейської промисловості, опитані The Financial Times, висловили обережність, говорячи про відновлення економіки, і повідомили, що не спостерігають ознак пожвавлення.
Родольфо де Бенедетті, виконавчий директор італійського промислового конгломерату CIR, заявив, що сповідує обережний підхід у керуванні бізнесом.
"У більшості секторів спостерігається надлишкова виробнича потужність, яка побудована за рахунок величезного зростання, забезпеченого дешевими боргами. Якщо скласти воєдино зростаюче безробіття та надлишок потужностей, хіба це не ляже вантажем на обсяги, прибутки і показники ділової активності?", - заявив він.
Бенуа Потьє, генеральний директор французького виробника промислових газів Air Liquide, висловився рівною мірою обережно.
"Фінансова криза була дійсно важкою, тому я думаю, що ми трохи більш обережні, ніж ми були раніше і до реінвестування, яке я вважаю справжнім випробуванням для керівників. Ми будемо чекати, поки не побачимо, що рівень споживання повернеться на колишній рівень", - заявив Потьє.
На тлі очікувань сильних показників III кварталу по усьому світу, топ-менеджери в США та Великобританії налаштовані набагато оптимістичніше від своїх європейських колег. Частково, песимістичні настрої пов'язані з очікуваннями, що недостатня гнучкість Європи приведе до уповільненого виходу з рецесії. На думку Домініка Сенекьє, голови приватного інвестиційного фонду Axa Private Equity, навіть якщо зростання продемонструють один-два квартали, більшість галузей економіки як і раніше будуть зазнавати падіння прибутковості цього року.
Нагадаємо, Європейський центробанк поліпшив економічний прогноз на 2009-2010 рр: за прогнозами ЄЦБ, ВВП єврозони за підсумками року знизиться приблизно на 4,1%, а в наступному виросте на 0,2%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас