Економіка США не відновиться від рецесії наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США не відновиться від рецесії наступного року

Казна та Політика
350
Відновлення економіки США і повернення нею втрачених за час рецесії позицій може бути найповільнішим із часів Другої світової війни, навіть якщо більш оптимістичні прогнози економістів виправдаються, повідомляє агентство Bloomberg.
Падіння цього разу було настільки глибоким, говорить головний економіст JPMorgan Chase Co. Брюс Касман, що трьох з половиною відсотків середніх щоквартальних темпів зростання в наступному році, які він прогнозує, не буде досить, щоб довести валовий внутрішній продукт США назад до докризового піка $13,42 трлн. У цьому головна відмінність від останніх 10 відновлень, коли ВВП країни повертався до своїх попередніх рівнів протягом 12 місяців.
"Результат: через рік після того, як банкрутство Lehman Brothers Holdings сприяло зниженню ВВП до $ 12,89 трлн. у річному вираженні в II кварталі, існує ще багато не вилікуваних хвороб, - стверджує Касман. - Безробіття може залишатися близьким до поточних 9,7% (26-річний максимум) до 2010 р., привносячи тривогу в серця виборців перед виборами в Конгрес і змушуючи чиновників підтримувати процентні ставки близько до нуля і найвищий бюджетний дефіцит за всю історію США, який повинен цього року скласти $1,6 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас