RBS має намір позбутися кредитних активів за кордоном на 55 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBS має намір позбутися кредитних активів за кордоном на 55 млрд. дол.

Кредит&Депозит
308
Royal Bank of Scotland Group Plc., врятований урядом Великобританії від краху, планує закрити свої закордонні представництва з кредитування операцій з комерційною нерухомістю і розпорядитися кредитами на 33 млрд. фунтів стерлінгів ($55 млрд.) на свій розсуд, повідомляє Bloomberg.
Джерело агентства заявило, що банк уже припинив кредитування інвесторів і девелоперів по операціях з комерційною нерухомістю за межами Великобританії. RBS буде прагнути до поступового повернення або продажу всіх існуючих позик цих зарубіжних підрозділів.
Наразі британські банки намагаються зменшити кредитування бізнесу для збільшення власної капітальної бази у зв'язку з новими вимогами регуляторів. Саме RBS видав найбільшу кількість кредитів на придбання офісних будівель, торговельних центрів і складів, у порівнянні з іншими фінансовими установами Великобританії. Активна діяльність у цьому напрямку тривала протягом 5-річного буму на ринку нерухомості, що закінчився в 2007 році.
Банк уже накопичив таких непогашених кредитів на 91 млрд. фунтів стерлінгів. Банківська група Lloyds Plc., у якій британський уряд також є найбільшим акціонером, накопичила аналогічних кредитів на 84 млрд. фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас