Фондові індекси США знизилися в п'ятницю, тижневий приріст S&P 500 був найбільшим з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США знизилися в п'ятницю, тижневий приріст S&P 500 був найбільшим з липня

Фондовий ринок
75
Фондовий ринок США взяв перепочинок у п'ятницю після 5 сесій безперервного зростання: індекси дещо знизилися за підсумками торгів, лідерами падіння стали акції фінансових компаній, повідомило видання MarketWatch.
Разом з тим підйом Standard & Poor's 500 за підсумками тижня був найбільш значним з липня. З початку вересня показник набрав 2,2%, що, за словами аналітиків, не характерно для цього місяця, що традиційно вважається найневдалішиим для американського ринку акцій. З 1928 по 2008 р. S&P 500 знижувався у вересні в середньому на 1,3%.
Оптимізм не повернувся на ринок навіть після повідомлення про те, що індекс споживчої довіри в США підскочив у вересні до 70,2 пункту з 65,7 пункту в серпні, істотно перевищивши очікування аналітиків.
За словами головного ринкового аналітика LPL Financial Берта Уайта, споживачі висловили довіру до економіки саме тому, що фондовий ринок значно виріс в останні місяці.
Експерти вважають, однак, що охолодження на фондовому ринку США - тимчасове явище, і ралі, безсумнівно, продовжиться.
"В усьому світі з'являється усе більше ознак відновлення, - стверджує Лінда Дюссель із Federated Investors Inc. - Ситуація помірковано поліпшується. Можливо, ми перебуваємо в початковій фазі "бичачого" ринку".
Вартість акцій Bank of America впала на 1,5%, папери JPMorgan подешевшали на 1,2% Chevron - на 1%. Після бурхливого зростання котирувань фінкомпаній протягом тижня трейдери в п'ятницю прагнули скоротити позиції за цих акціями, пише The Wall Street Journal.
Курс цінних паперів логістичної компанії FedEx виріс на 6,4%, оскільки результати компанії за квартал, що завершився 31 серпня, як очікується, виявляться значно краще попереднього прогнозу.
Ціна акцій найбільшого виробника газу в Північній Америці EnCana підскочила на 7,9%. Компанія повернулася до відкладених через кризу планів з виділення дивізіону нафтоносних пісків з основного бізнесу.
Провідний виробник чіпів у США National Semiconductor втратив 5,9% капіталізації, тому що чистий прибуток компанії за перший фінквартал скоротилася на 63%, а виторг - на третину.
Ринкова вартість рітейлера Best Buy впала на 3,1% після того, як Oppenheimer урізала рейтинг його акцій у зв'язку зі слабким прогнозом результатів за другий фінквартал.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився в п'ятницю на 22,07 пункту (0,23%) - до 9605,41 пункту. За тиждень показник додав 1,74%.
Standard & Poor's 500 втратив за день 0,41 пункту (0,14%), склавши 1042,73 пункту. За підсумками тижня S&P 500 підскочив на 2,59%.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 3,12 пункту (0,15%) - до 2080,9 пункту. За тиждень Nasdaq збільшився на 3,08%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас