FT: глави європейських компаній вважають, що розслаблятися рано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: глави європейських компаній вважають, що розслаблятися рано

367
Глави європейських компаній, незважаючи на позитивну офіційну статистику, не поспішають стверджувати про кінець економічної кризи. Опитані газетою Financial Times бізнес-лідери різних галузей європейської економіки, як і раніше, виражають стурбованість станом економіки єврозони і не спостерігають ознак пожвавлення.
"В більшості секторів спостерігається надлишкова виробнича потужність, яка виникла за рахунок величезного зростання, забезпеченого дешевими боргами. Якщо скласти воєдино зростаюче безробіття й надлишкову потужність, хіба не ляже тягарем на обсяги, маржу та показники бізнес-активності?" - говорить глава італійського промислового конгломерату CIR Родольфо Де Бенедетті.
Видання відзначає, що на тлі очікувань сильних показників третього кварталу у всьому світі, топ-менеджери в США й Великобританії настроєні набагато оптимістичніше від своїх європейських колег. Частково, песимістичні настрої пов'язані з очікуваннями, що недостатня гнучкість Європи приведе до сповільненого виходу з рецесії. На думку Домініка Сенек’є, глави приватного інвестиційного фонду Axa Private Equity, навіть якщо зростання продемонструють один-два квартали, більшість галузей економіки, як і раніше, переживаватимуть падіння прибутковості цього року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас