Мінфін визначив первинних дилерів на ринку державних цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін визначив первинних дилерів на ринку державних цінних паперів

Фондовий ринок
415
Міністерство фінансів України 10 вересня провело відбір первинних дилерів на ринку державних цінних паперів. Про це повідомляє прес-служба відомства на офіційному сайті Мінфіну.
За результатами відбору переможцями визначені: "Родовід Банк", "ОТП Банк", "Унікредит Банк" і "Ерсте Банк".
Відбір проводився згідно з постановою Кабінету міністрів №363 від 14 квітня 2009 р. "Про введення інституту первинних дилерів на ринку державних цінних паперів" і наказів Міністерства фінансів №757 від 10 червня 2009 р. "Про затвердження Порядку відбору і функціонування первинних дилерів" і №918 від 21 липня 2009 р. "Про затвердження складу комісії з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів і приблизного договору про співробітництво на ринку державних цінних паперів", а також відповідно до інформації про проведення відбору.
Як повідомлялося, у квітні ц.р. Кабінет міністрів України ввів інститут первинних дилерів на ринку державних цінних паперів. Первинні дилери зобов'язуються брати участь у розміщенні облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП), забезпечувати викуп при такому розміщенні не менше 3% загального обсягу їх розміщення протягом кожного півріччя, а також здійснювати постійні двосторонні котирування ОВДП шляхом регулярного (кожний робочий день) забезпечення пропозиції іншим первинним дилерам купівлі та продажу переліку ОВДП, погодженого всіма первинними дилерами.
Такі дії дозволять впровадити в Україні передову світову практику співробітництва Міністерства фінансів і банківських установ у сфері розвитку ринку державних цінних паперів, забезпечити фінансування держбюджету та поліпшити керування грошовими ресурсами єдиного казначейського рахунку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас