Експерт: Візит Ющенка в Туркменістан не принесе серйозних газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Візит Ющенка в Туркменістан не принесе серйозних газових контрактів

Енергетика
477
Візит президента України Віктора Ющенка в Туркменістан не має ваги в підготовці серйозних газових контрактів через президентські вибори, що наближаються. Про це заявив експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут.
У той же час, він допускає, що Ющенко зможе домовитися про відновлення поставок газу з Туркменістану обсягом 20-30 млрд. кубометрів.
У такому випадку ціна туркменського газу для українців була б, можливо, на 50 дол нижчою, ніж російського, але малоймовірно, відзначає експерт.
"Туркменістан не до кінця готовий розірвати відносини з Росією. І в такий спосіб Ашхабад буде маневрувати і демонструвати готовність продати цей газ Україні скоріше для того, щоб з'явився більш реальний покупець – російський "Газпром", який зможе забирати туркменський газ у повному обсязі", – вважає Нарбут.
Нагадаємо, сьогодні президент України Віктор Ющенко відправляється з офіційним візитом у Туркменістан. Основна мета візиту – поновлення прямих поставок туркменського газу в Україну, які припинилися на початку 2000 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас