Україна залишила білорусів без пива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залишила білорусів без пива

7182
Українські пивоварні компанії "Оболонь" і "Славутич Carlsberg Group" призупинили експорт своєї продукції в Білорусь.
Компанії, на які припадає 90% усього експорту українського пива в Білорусь, вимушено припинили відвантаження своєї продукції в цю країну через проблеми, що виникли в білоруського дистриб'ютора українського пива – компанії "Араміс і К".
Національний менеджер з експорту компанії "Славутич Carlsberg Group" Роман Бондар повідомив виданню, що останні відвантаження пива компанії в Білорусь були в середині серпня.
За його словами, через велику кількість перевірок з боку влади постачальників і дистриб'юторів імпортної продукції компанія "Араміс і К" змушена була пройти процедуру перереєстрації. "До кінця вересня планується завершити переоформлення всіх необхідних документів і одержання потрібних сертифікатів", – говорить Бондар.
За його інформацією, з останніх днів вересня постачання повинні відновитися.
Призупинення поставок у Білорусь досить боляче вдарило по українських компаніях, оскільки ця країна є другою за обсягом споживання українського пива (перше місце займає Росія).
За даними Держкомстату, за 6 місяців поточного року в Білорусь було експортовано більше 2,2 млн. дал пива.
Це не перші проблеми з постачанням українського пива в Білорусь. Сьогодні імпортне пиво (крім російського) у білоруських державних магазинах продаватися не може. А до 2008 року всі імпортери повинні були одержувати спеціальні ліцензії на ввезення продукції.
Ще одна ініціатива білоруської влади - заснувати спецімпортерів для пивної продукції (така система вже працює з імпорту горілки і тютюнової продукції). Фактично спецімпортери - це державні компанії, які закуповують імпортну продукцію та перепродують її місцевим дистриб'юторам.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас