"Топи" держкорпорацій РФ будуть отримувати гроші по заслузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Топи" держкорпорацій РФ будуть отримувати гроші по заслузі

401
Уряд Росії установив принципи, що визначають винагороду керівництва держкорпорацій. Відповідно до нових норм, система оплати праці керівного складу буде прив'язана до довгострокових цільових показників діяльності корпорацій і результатів окремих проектів, пише газета "Ведомости" з посиланням на матеріали кабінету міністрів.
Мінекономрозвитку (МЕР) запропонувало розділити оплату праці менеджерів держкорпорацій на три частини: базовий оклад, соцпакет (пільги, компенсації) і премії. Останні пропонується ділити на постійні (виплачуються раз на квартал або на рік) і змінні (виплати по них будуть здійснюватися за результатами проектів), повідомляє видання.
Переважно оплата праці повинна формуватися за рахунок змінної премії, сказав в інтерв'ю газеті директор департаменту МЕР Іван Осколков. Частка премії в загальній зарплаті тим вища, чим більше від дій менеджера залежить результат роботи всієї держкорпорації, пояснив чиновник. Якщо держкорпорація не показала запланованих результатів, змінна частина не буде виплачена зовсім. За словами Осколкова, МЕР також вимагає, щоб сукупна оплата праці "топів" не перевищувала рівня, що відповідає аналогічним посадам у порівнянних комерційних компаніях, що виконують порівнянний обсяг робіт.
За даними видання, у травні 2008 року зарплати керівників держкорпорацій варіювалися від 250 тисяч до 1,9 млн рублів на місяць.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас