США оголосять про початок "наступної фази" подолання фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оголосять про початок "наступної фази" подолання фінансової кризи

1163
Президент США Барак Обама виступить у понеділок з промовою, присвяченою першій річниці початку гострої фази кризи, підтвердивши рішучість адміністрації продовжувати реформування фінансового сектору, незважаючи на опозицію з боку деяких банків і конгресменів.
За даними The Wall Street Journal, президент заявить також про плани адміністрації щодо згортання участі держави у фінансовому секторі, що різко зросла у результаті антикризових заходів.
У той же день Мінфін опублікує документ під назвою "Наступний етап", що складається з 33 сторінок графіків.
"Ми переходимо від порятунку нашої фінансової системи до періоду стабілізації, реабілітації, перебудови", - говориться в документі.
У документі не викладається нових ініціатив, але міститься опис шляхів з поступового згортання заходів щодо підтримки фінансових ринків.
"Хоча ми згортаємо надзвичайні програми підтримки, у яких більше немає необхідності, значна частина фінансової системи залишається ослабленою, - відзначається в документі. - Розумно зберегти можливості для вирішення непередбачених проблем".
У зв'язку з річною річницею краху Lehman Brothers, що сколихнула світові ринки, міністр фінансів США Тімоті Гайтнер сказав в інтерв'ю Financial Times, що на здатності влади боротися із кризою позначилася рік тому відсутність відповідних важелів, передбачених законодавством. За його словами, поки новий законодавчий механізм, необхідний для цього, усе ще не створений.
Адміністрація США має намір добитися прийняття законів, що дають адміністрації можливість вживати необхідних заходів для запобігання розвитку криз. Питання про єдиний підхід провідних світових держав до регулювання фінансових ринків буде також обговорюватися на майбутньому саміті G20 у Піттсбурзі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас