В США пройшла акція протесту проти реформи Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США пройшла акція протесту проти реформи Обами

Казна та Політика
412
Учасники масової ходи у Вашингтоні засудили реформу охорони здоров'я, запропоновану главою Білого дому Бараком Обамою. Десятки тисяч людей пройшли від резиденції президента до Капітолія з гаслами на кшталт "Народжений вільним, але вбитий податками" і "турбота Обами робить мене хворим", передає Бі-бі-сі.
Маніфестанти у Вашингтоні засудили адміністрацію Обами за те, що вони вважають "безконтрольними витратами" - на охорону здоров'я, фінансову підтримку банківської системи та автомобільної індустрії.
Учасники акції висловили побоювання, що спрямування податкових зборів на підтримку державної схеми страхування здоров'я призведе до зростання інфляції і економічного краху. Один з демонстрантів, іммігрант з України, ніс плакат з написом "Мені вистачило соціалізму в СРСР".
Хода, для участі в якій люди приїхали з різних штатів, була організована рухом FreedomWorks, який закликає до зниження податків і зменшення ролі держави в економіці.
У один час з вашингтонською демонстрацією Обама виступав на мітингу в Міннеаполісі з закликом підтримати його плани. Виступаючи перед 15 тисячами присутніх президент заявив, що не має наміру уникати змін в своїй внутрішній політиці. "Я не погоджуся на збереження статусу-кво", - сказав глава держави, додавши, що ситуація не може залишатись без змін.
При цьому Обама заявив, що відкритий для пропозицій щодо його плану з боку представників всього політичного спектру. "Якщо ви прийдете до мене з серйозними пропозиціями, я вислухаю їх. Мої двері завжди відкриті", - сказав президент, попередивши що не витрачатиме час на тих, хто вважає, що "краще погубити план, ніж поліпшити його".
Як повідомлялося, Обама 9 вересня представив Конгресу план реформи національної системи охорони здоров'я - ключовий проект демократичної адміністрації. Реформа охорони здоров'я передбачає ширший обхват населення і заходи зі стримання зростання його вартості. Згідно законопроекту, страховка охопить 97% населення США і зажадає вкладення 600 млрд доларів.
За оцінками експертів, з 304 млн американців близько 46 млн не мають медичної страховки, а ще 25 млн мають її в урізаній формі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас