Пайфер: Реформи ринкової економіки та енергосектора необхідні для стабілізації ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пайфер: Реформи ринкової економіки та енергосектора необхідні для стабілізації ситуації в Україні

Казна та Політика
181
Для опору економічній кризі в Україні необхідно провести комплекс реформ - реформу Конституції, ринкові та реформу енергетичного сектора.
Таку думку висловив в інтерв'ю журналу "Профіль" екс-посол США в Україні (1997-2000 рр.), експерт американського дослідницького інституту Brookings Institution Стівен Пайфер.
При цьому, за його словами, велике значення мають питання енергосектора.
"Найважливіше, на мій погляд, - це реформа енергетичного сектора. Адже в даному випадку мова йде не про проблему однієї галузі, а про проблеми національної безпеки України. Доки країна залишається вразливою в енергосекторі, вона піддаватиметься тиску з боку Росії", - вважає експерт.
"Коли поглянути на виклики, які стоять перед нею (Україною - ІФ), то, по-перше, це реформа Конституції, перерозподіл деяких повноважень між президентом та прем'єром, між виконавчою владою і Верховною Радою. По-друге, ринкові реформи, які дозволять і надалі консолідувати ринкову економіку і забезпечать подальше зростання", - прогнозує Пайфер.
На його думку, стабілізація політичної та економічної ситуації в Україні можлива після президентських виборів. "Очевидно, що після виборів між секретаріатом (президента) та Кабінетом міністрів буде можлива злагодженіша робота, яка дасть можливість досягти необхідних країні результатів", - відзначив екс-посол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас