АМКУ просить КМДА утриматися до 30 вересня від скасування квартальних і річних проїзних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ просить КМДА утриматися до 30 вересня від скасування квартальних і річних проїзних

Казна та Політика
215
Антимонопольний комітет України (АМКУ) звернувся до Київської міської державної адміністрації (КМДА) з проханням утриматися до 30 вересня поточного року від прийняття рішення про скасування квартальних та річних проїзних квитків, повідомив виконуючий обов'язки глави АМКУ Олександр Мельниченко.
На брифінгу в Києві в п'ятницю Мельниченко відзначив, що направив відповідне звернення київському міському голові Леоніду Черновецькому.
Крім того, за словами в.о. глави АМКУ, він також надіслав лист міністрові економіки Богдану Данилишину з вимогою доручити Держінспекції з контролю за цінами вивчити обґрунтованість намірів КМДА і провести відповідну перевірку.
На думку Мельниченка, перевірка може тривати до 30 вересня поточного року, тому КМДА слід утриматися від будь-яких рішень до того часу.
У випадку ж виявлення порушень і прийняття економічно необґрунтованих рішень комітет може застосувати штрафні санкції до комунальних підприємств "Київпастранс" і "Київський метрополітен", стягнувши з них штрафи в розмірі до 10% річного обороту.
Як повідомлялося, КМДА має намір цієї осені скасування проїзні документи, які дають пасажирам право користуватися громадськими видами транспорту протягом року та кварталу. Згідно з проектом відповідного розпорядження, при цьому вартість одноразової поїздки та проїзного документа на місяць не зміниться. В той же час передбачається ввести обмеження кількості поїздок за одним проїзним - до 70 на місяць у метрополітені.
В АМКУ порахували, що в результаті споживачам доведеться щомісячно витрачати на 25 грн. більше, оскільки вартість проїзного на громадський наземний транспорт складе 80 грн. і 95 грн. - на метро, тоді як сьогодні вартість такого комбінованого проїзного складає 150 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас