Казахстан створює клуб банків для організації синдикованих кредитів на великі проекти у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан створює клуб банків для організації синдикованих кредитів на великі проекти у країні

Казна та Політика
109
Міністерство індустрії та торгівлі Казахстану створює клуб банків для організації синдикованих позик на реалізацію великих проектів у країні, повідомив замголови відомства Єрхат Іскалієв на відкритті семінару з питань подолання кризи в п'ятницю в Астані.
"Найближчим часом даний клуб буде створений. Уже підтвердили свою участь у ньому Сбербанк Росії, HSBC, Євразійський банк розвитку, Банк розвитку Казахстану", - сказав він.
Крім того, за його словами, питання про участь у клубі вирішується російським ВТБ. Іскалієв запропонував присутнім на семінарі представникам державного Банку розвитку Китаю розглянути питання про участь у цій організації.
"Схема (роботи клубу) проста - потрібно почати працювати над тим, щоб синдикувати позики по великих проектах і ділити ризики", - сказав Іскалієв, відзначивши, що пропозиція про створення клубу була висунута Сбербанком РФ.
"Поодинці інвесторам дуже складно визначатися по великих проектах вартістю $200-300 млн, а коли вони розділять ризики - це буде вже зовсім інший проект, де кожний відповідає за свою ділянку роботи", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас