Точка зору: Найближчим часом збережеться тренд на ослаблення гривні, проте різких обвалів не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Найближчим часом збережеться тренд на ослаблення гривні, проте різких обвалів не буде

Валюта
1954
Найближчим часом збережеться тренд на ослаблення національної валюти на ринку, але в той же час гривня не буде сильно падати, оскільки знизилася платоспроможність населення і юросіб, які вже не можуть у великих обсягах закуповувати іноземну валюту. Таку думку висловив екс-заступник голови Нацбанку Сергій Яременко сьогодні під час прес-конференції.
При цьому більшу частину відповідальності за дану ситуацію на валютному ринку С.Яременко покладає на НБУ, меншу – на Кабінет міністрів. Зокрема, він критикує введення системи аукціонів із продажу валюти - на його думку, це непотрібна практика. Немає різниці між нормальним ринком і аукціоном. "Мені здається, що це перебір усіх форм, які знають фахівці валютного ринку… Яка різниця: вийти Нацбанку з інтервенціями чи оголошувати аукціон?" - сказав експерт.
У той же час С.Яременко відзначає, що така практика інтервенцій є зручною, оскільки можна визначати найвищу вартість валюти. З іншого боку, діяльність регулятора він оцінює як непослідовну в плані інтервенцій.
Експерт вважає, що Національний банк України повинен увійти до складу Міністерства фінансів, оскільки тільки в цьому випадку уряд і НБУ перестануть діяти порізно. На його думку, така практика в економіках післявоєнної Європи об'єднає Нацбанк і уряд і дасть їм можливість координувати свої дії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас