"Київенерго" не змогла провести збори акціонерів через відсутність кворуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" не змогла провести збори акціонерів через відсутність кворуму

Енергетика
236
Енергопостачальна компанія "Київенерго" не змогла провести призначені на 10 вересня збори акціонерів через відсутність кворуму. Про це говориться в повідомленні компанії.
"Швидше за все, на явку акціонерів вплинуло систематичне ігнорування з боку фінансової компанії "Укрнафтогаз" рішень виконавчого органу і Наглядової ради про передачу системи реєстру акціонерів енергокомпанії тимчасовому реєстраторові компанії "Міжрегіональний незалежний реєстратор", - наводяться в повідомленні слова директора з правового забезпечення "Київенерго" Дмитра Усатюка.
Ліцензія "Укрнафтогазу" на здійснення діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів була анульована Державною комісією із цінних паперів і фондового ринку, у зв'язку із чим "Київенерго" призначила тимчасовим реєстратором компанію "Міжрегіональний незалежний реєстратор", а договір з "Укрнафтогазом" був розірваний, однак "Укрнафтогаз "відмовилася передати систему реєстру.
Згідно з повідомленням Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", для участі в зборах акціонерів "Київенерго" зареєструвалися представники власників 51,9% акцій компанії.
"Вкотре проігнорували проведення зборів міноритарні акціонери. "Укрнафтогаз" провів реєстрацію власників лише 51,9% акцій, у тому числі НАК "ЕКУ", - говориться в повідомленні.
За інформацією мандатної комісії, для участі в зборах не з'явилися нерезиденти України.
Не зареєструвалися зокрема власники 12,74% акцій "Київенерго", які до 2007 року перебували в управлінні Київської міської державної адміністрації.
На зборах планувалося розглянути питання про зміну голови правління "Київенерго", про відкликання та обрання членів наглядової ради і ревізійної комісії.
Крім того, акціонери планували розподілити на зборах прибуток за підсумками діяльності компанії в 2007-2008 роках, а також змінити компанію-реєстратора цінних паперів "Київенерго" - фінансову компанію "Укрнафтогаз".
Як повідомлялося, 12 лютого і 31 березня "Київенерго" не змогла провести збори акціонерів через неможливість реєстрації акціонерів для участі в зборах.
16 липня 2008 збори також не відбулися через відмову фінансової компанії "Укрнафтогаз" надати реєстр власників акцій.
2008 рік "Київенерго" закінчила зі збитком 488,417 млн. гривень, збільшивши чистий дохід у порівнянні з 2007 на 28,37%, або на 1 313,481 млн. гривень до 5 943,655 млн. гривень.
50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності та передані в статутний фонд Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".
Кіпрська Fluminea Limited володіє 15,72% акцій компанії, Kapiton Trading Limited (Кіпр) - 24,98%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас