Ощадбанк завершив 9 місяців з прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк завершив 9 місяців з прибутком

Фондовий ринок
84
Учора, 9 жовтня, відбулося розширене засідання правління ВАТ “Державний ощадний банк України”, на якому розглянуто результати діяльності банку за 9 місяців 2002 року, - повідомив голова правління Ощадбанку Анатолій Шаповалов.
Крім членів правління, у засіданні взяли участь начальники регіональних управлінь Ощадбанку, керуючі банківськими районними відділеннями міста Києва, а також керівники структурних підрозділів центрального апарату банку. Заслухавши доповіді голови правління, трьох його заступників і головного бухгалтера банку та інформації топ-менеджерів чотирнадцяти регіональних управлінь і відділень Ощадбанку, правління відзначило, що в умовах постійно зростаючої конкуренції на фінансовому ринку і обмежень щодо кредитування банком суб’єктів господарської діяльності Ощадний банк України протягом звітного періоду продовжував нарощувати чисті активи, збільшивши частку дохідних активів до 72,4 %. Банк забезпечив прибуткову діяльність, зменшення обсягів дебіторської та кредиторської заборгованості.
Анатолій Шаповалов сказав, що за 9 місяців п.р. Ощадбанк отримав прибуток у розмірі 850 тис. грн. При цьому операційний дохід становив 329 млн. грн., що на 25,3 млн. грн. (8,3 %) більше, ніж за відповідний період 2001 року. Прибуток від операцій склав 30,2 млн. грн. Майже весь він (97 %) був банком спрямований на формування резервів для відшкодування можливих втрат від активних операцій.
Обсяг чистого процентного доходу - 157,1 млн. грн. - на 16,4 млн. грн. перевищив торішній показник. Чистий комісійний дохід на 1 жовтня п.р. становив 149,2 млн. грн. А чистий торговельний дохід - 18,7 млн. грн., або на 3,4 млн. грн. вище рівня аналогічного минулорічного періоду.
За 9 місяців цього року вклади фізичних осіб зросли по Ощадбанку на 368,7 млн. грн., або на 17,5 %. На початок жовтня п.р. залишки на вкладах населення склали 2 млрд. 478,5 млн. грн.
Кредитний портфель станом на 1 жовтня п.р. склав 1 млрд. 861 млн. грн., що на 265 млн. грн. більше, ніж було на 1 січня 2002 року. В цілому по банку виконано план повернення проблемних активів. У звітному періоді повернено прострочених та сумнівних активів на 58,9 млн. грн.
Поряд з тим у роботі установ банку допущено, за оцінкою керівника Ощадбанку, ряд суттєвих недоліків, що не дало змоги одержати більш вагомий фінансовий результат. Правління банку зобов’язало керівників структурних підрозділів центрального апарату та начальників регіональних управлінь, які працювали неефективно, допустили збитки, забезпечити до кінця поточного року виконання програм розроблених заходів з покращення фінансового стану відповідних банківських структур. Анатолій Шаповалов особливо наголосив, що вимоги до всіх працівників Ощадного банку будуть підвищеними, жорсткими. Головні критерії оцінки їхньої діяльності, підкреслив він, - компетентність, відповідальність, досягнутий у роботі позитивний результат. Відтепер такий підхід стане нормою при аналізі професіоналізму банківського персоналу. Все це, переконаний банкір, дозволить Державному ощадному банку України, що має сьогодні в нашій країні найбільше банківських установ (6753), здійснювати політику, яка забезпечить стабільність розвитку банку і гарантує безумовне виконання соціально важливих урядових програм, своїх зобов’язань перед клієнтами.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас