Індекси в США виросли в середу, S&P 500 досяг максимуму за 11 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу, S&P 500 досяг максимуму за 11 місяців

Фондовий ринок
89
Фондові індекси США в середу виросли після рекомендації Goldman Sachs інвестувати в папери промислових компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці у четвер також демонструють зростання: вересневі контракти на S&P 500 до 8:24 набрали 0,32 %, на Dow Jones до 8:27 - 0,29%.
З березневого мінімуму S&P 500 піднявся на 53% на тлі ознак ослаблення рецесії.
Аналітики Goldman Sachs вважають, що акції диверсифікованих промислових компаній продемонструють тенденцію до підвищення і виявляться вищими, ніж ринок, в міру того, як індекс промислового виробництва Institute for Supply Management (ISM) "упевнено подолає позначку 50 пунктів". Рекомендації для компаній промислового сектора були підвищені до "привабливо" з "нейтрально".
Індекс ISM у серпні виріс більше, ніж очікувалося - до рівня 52,9 пункту. Аналітики Goldman Sachs упевнені, що індекс продовжить підвищення, а ризик уповільнення темпів зростання у зв'язку з переходом на нову стадію мінімальний.
"Якщо придивитися до акцій деяких промислових компаній, то можна помітити, що більшість з них так і не досягли рівня кінця минулого року", - вважає аналітик First Citizens BancShares Ерік Тілл. "Саме на них аналітики покладають надії на підвищення. Якщо почнеться відновлення виробництва, існує і можливість повернення вкладень", - додав він.
На цих звістках акції General Electric додали в ціні 2,6%.
Папери Illinois Tool Works подорожчали на 5% після того, як експерт Goldman Sachs наполегливо рекомендував інвесторам вкладати гроші в акції цієї компанії.
Також на 3% - до $22,68 - збільшилися котирування акцій eBay, власника найбільш часто відвідуваного комерційного сайту в США, після того як аналітик Sanford C. Bernstein & Co. підвищив прогноз для паперів компанії до "вище ринку" з "на рівні ринку", вказавши, що очікує зростання на 17% - до $28 за акцію.
Гарну тенденцію показали акції платіжних систем і компаній, що випускають і обслуговують пластикові картки.
Ринкова вартість MasterCard Inc., другої за розмірами платіжної системи, збільшилася на 1,4%. Папери Capital One Financial Corp. додали в ціні 5,7%. Прогноз для акцій обох компаній був поліпшений Citigroup Inc. до "тримати" з "продавати" для MasterCard і до "купувати" з "тримати" - для Capital One.
JPMorgan підвищив оцінку паперів Morgan Stanley до "вище ринку" з "нейтрально", заявивши, що воліє інвестувати у звичайні банки, ніж в інвестиційні через жорсткість регулювання в цій сфері.
На цих звістках акції Morgan Stanley подорожчали на 2,7%.
Вартість паперів страховика Radian Group Inc. підскочила на 6,7% після заяви компанії про зміну стандартів структурування страхового портфеля з метою уникнути виплати відшкодувань за кредитами неплатоспроможних позичальників.
Котирування акцій найбільшого виробника флеш-пам’яті в США SanDisk Corp. виросли на 6,1% після поліпшення прогнозу Deutsche Bank з "тримати" до "купувати". Оцінка акцій компанії була підвищена у зв'язку із упевненістю аналітиків, що падіння пропозиції на ринку приведуть до тривалого періоду цінової стабільності.
У той же час деякі аналітики вважають, що ралі останнього часу викликало сильне підвищення вартості акцій компаній щодо прогнозованих прибутків. Цей показник зараз становить 18,9 рази, що близько до максимуму із червня 2004 року.
"Інвестори повинні бути готові до деяких додаткових короткострокових дій з коригування, - вважає головний інвестиційний директор BlackRock Роберт Долл. - Акції тепер не настільки дешеві, як це було кілька місяців тому". Він відзначає, що ринок уже, можливо, "перекуплений", при тому що прогнози досить невизначені.
Котирування акцій Lazard опустилися на 4,4%. Інвестбанк заявив, що деякі акціонери домовилися про продаж 5,22 млн акцій у рамках публічного розміщення. При цьому Lazard не одержить ніяких коштів від цього продажу.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками середи виріс на 49,88 пункту (0,53%) - до 9547,22 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився на 7,98 пункту (0,78%), склавши 1033,37 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 22,62 пункту (1,11%) - до 2060,39 пункту.
Підвищення Dow Jones з початку поточного року перевищує 8%. Індекс S&P 500 додав цього року 14,4%, Nasdaq - 30,65%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас