Азіатські індекси зростають у четвер, MSCI Asia Pacific підскочив до максимуму за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають у четвер, MSCI Asia Pacific підскочив до максимуму за рік

Фондовий ринок
84
Фондові ринки Азії зростають у четвер, оскільки позитивні дані про прибуток China Yurun Food Group і поліпшений прогноз Texas Instruments Inc. підсилили довіру інвесторів до світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific підскочив на 1,3% - до максимуму з 22 вересня 2008 року, 116,99 пункту. Показник додав 64% з березневого мінімуму.
Японський індекс Nikkei 225 виріс на 1,5%, гонконзький Hang Seng - на 1,8%.
"Інвестори чекають подальших звітів про прибутки компаній, і ми, імовірно, побачимо, що більшість компаній поліпшили прогнози, - відзначає Дзюніті Місава з STB Asset management Co. - Ринок залишиться сильним до кінця року, хоча після цього ми можемо побачити відкат, тому що закінчиться ефект заходів стимулювання економіки".
Більшість Федеральних резервних банків США (11 з 12) повідомили в регулярному огляді економіки, який за кольорами обкладинки називається beige book (бежева книга), що ситуація в країні стабілізується або демонструє ознаки поліпшення.
Вартість житла в 70 найбільших містах Китаю збільшилася в серпні на 2% після зростання на 1% у липні.
У п'ятницю Японія опублікує остаточні відомості про зміну ВВП у другому кварталі. Передбачається, що показник виріс на 3,7%.
Найбільший китайський виробник м'ясної продукції зі свинини China Yurun Food Group Ltd. збільшив чистий прибуток за перше півріччя на 37%. Акції компанії подорожчали на цій новині на 4,3%.
Американський чипмейкер Texas Instruments підвищив прогноз виторгу і прибутку на третій квартал. Компанія очікує, що чистий прибуток досягне 41 цента у розрахунку на акцію, раніше прогнозувався прибуток на рівні 35 центів на акцію. Texas Instruments відзначила підвищення попиту на мікросхеми.
Котирування цінних паперів провідного японського виробника комп'ютерної пам'яті Elpida Memory Inc. виросли на 3,3%.
Китайська компанія Li & Fung Ltd., що випускає одяг та іграшки для найбільших супермаркетів світу, включаючи Target і Wal-Mart у США, очікує "досить сильних зростань" кількості повторних замовлень із боку рітейлерів. Ціна паперів Li & Fung піднялася на 4,4%.
Дорожчають акції операторів мобільного зв'язку Таїланду: регулятори країни мають намір до кінця 2009 року провести тендер ліцензій на надання високошвидкісних телекомунікаційних послуг. Курс паперів Advanced Info Service Pcl виріс на 1,3%, Total Access Communications Pcl - на 4,4%.
Австралійський виробник урану Paladin Energy Ltd., що розробляє рудники в Африці та Австралії, збільшив ринкову капіталізацію на 4,3%, тому що йому вдалося залучити під час додемісії $360 млн для фінансування угод M&A і геологорозвідки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас