Китайська Geely готова купити Volvo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Geely готова купити Volvo

Фондовий ринок
566
Китайська автомобілебудівна компанія Geely Automotive заявила, що її холдинг має намір купити Volvo Car Corp. в американської Ford.
Ця угода може урізноманітнити портфель активів Geely, яка на даний момент є невеликим місцевим виробником автомобілів. Але що ще більш важливо, такий крок дасть китайській компанії доступ до технологій Volvo, які потрібні для відновлення власної лінійки автомобілів. Проте, у деяких аналітиків є сумніви в тому, що Geely буде здатна успішно управляти таким міжнародним брендом як Volvo.
Материнська компанія Geely - Geely Holding Group Co. - готова зробити пропозицію про купівлю шведського автоконцерну в союзі з підтримуваним урядом інвестором. При цьому китайська сторона зацікавлена в повному придбанні активів "з виробництва легкових автомобілів, але не вантажівок". Очікується, що Ford ухвалить рішення щодо продажу Volvo протягом місяця.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на купівлю Volvo претендує консорціум, у якому переважають шведські компанії. Зокрема, пропозиція компанії Konsortium Jakob AB оцінювалася в 15 млрд шведських крон (2,1 млрд дол.).
Раніше в числі зацікавлених Volvo називали тільки китайські компанії. Найпершим потенційним покупцем називали Changan Automobile Group - китайського партнера Ford. Другим можливим конкурентом з Китаю Geely Automobile Holdings. Третім вважається покупець Opel - Beijing Automotive Industry Corp.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас