Індекси Європи підвищуються 5-й день поспіль - рекордний підйом з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи підвищуються 5-й день поспіль - рекордний підйом з липня

Фондовий ринок
96
Фондові індекси Європи підвищуються в середу п'ятий день поспіль, що є найтривалішим підйомом з липня, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 додав з відкриття торгів 0,9%, хоча під час сесії опускався на 0,5%. З березневого мінімуму показник збільшився на 51% завдяки появі ознак ослаблення рецесії і поліпшення фінансових результатів європейських компаній. У цей час відношення цін акцій компаній, що входять у розрахунок Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 46,1, що є найвищим показником з вересня 2003 року.
"Ми входимо в період, коли прогнози прибутків, швидше за все, будуть сильно зміцнюватися, і вам треба бути в тому секторі, де це може трапитися", - відзначає аналітик з європейських акцій Bank of America Securities-Merrill Lynch Патрік Шовітц.
Папери Renault подорожчали на 7,3% після заяви головного виконавчого директора французького автовиробника Карлоса Гона, який очолює також і японську Nissan Motor, про те, що найгірша фаза фінансової кризи залишилася позаду.
Котирування акцій німецької BMW підскочили на 7,7%. Аналітики Morgan Stanley поліпшили рекомендації для паперів найбільшого у світі виробника автомобілів бізнес-класу до "вище ринку" з "нижче ринку", а експерти Royal Bank of Scotland - до "купувати" з "тримати".
Ціна акцій Daimler збільшилася на 3,6%. BMW і Daimler заявили, що розглядають можливість спільного виробництва трансмісій у США.
Вартість паперів Commerzbank злетіла на 12%. Другий за розмірами банк Німеччини заявив про намір повернути невикористані 5 млрд євро, отримані від держфонду Soffin. Також керівництво Commerzbank підтвердило очікування, згідно з яким банк повернеться на прибутковий рівень до 2011 року.
Третій за розмірами виробник нафти і газу у Великобританії BG Group повідомив про те, що запаси нафтового родовища Guara, 30% якого належить британській компанії, становлять 1,1-2 млрд барелів. На цій заяві папери BG додали в ціні 4%. Котирування Repsol, що володіє 25% Guara, піднялися на 3%.
У той же час папери французької Vivendi подешевшали на 2,6% після заяви компанії про те, що вона планує купити бразильського постачальника телекомунікаційних послуг GVT (Holding) SA приблизно за $3 млрд.
Акції Lonmin втратили в ціні 3% після того, як експерти Bank of America погіршили прогноз для них до "нейтрально" з "купувати", пославшись на побоювання, що угода з придбання цією компанією швейцарської Xstrata "ще не вирішена справа".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:24 мск виріс на 31,6 пункту (1,13%) - до 2817,85 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 53,27 пункту (1,08%), склавши 5000,61 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 42,34 пункту (1,16%) - до 3703,3 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 88,88 пункту (1,62%) і становив 5570,61 пункту.
Сімнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшуються під час торгів 9 вересня, за винятком ісландського ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас