Точка зору: Заборона валютних кредитів ускладнить вихід з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Заборона валютних кредитів ускладнить вихід з кризи

Кредит&Депозит
1239
"Заборона валютних кредитів приведе до подорожчання позик, що лише буде заважати економічному відновленню", - так директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин прокоментував відповідний намір НБУ, повідомили в прес-службі центру.
"НБУ, не володіючи ситуацією на валютних ринках країни, не застосовуючи належні інструменти керування, зокрема валютними ринками, намагається вкотре вирішити свої проблеми за рахунок коштів громадян", - відзначив експерт. На його думку, примусове переведення людей з однієї валюти на іншу неприпустиме ні з гуманітарної, ні з економічної, ні з будь-якої іншої точки зору.
Скасування валютних позик, за словами фахівця, у короткостроковій перспективі бажаного ефекту не дасть. "Сьогодні звуження кредитування відбувається не через нестачу ресурсів, а через повну недовіру і дуже обережне ставлення банків до своїх клієнтів. Позики дають "своїм перевіреним", і на короткий термін. А зі своїми можна і домовлятися", - відзначив В.Юрчишин.
Такий захід, як відмітив експерт, приведе до подорожчання кредитів, що буде заважати економічному відновленню. "Сьогодні необхідно підтримувати виробництво всіма можливими способами, а не намагатися ускладнити діяльність економічних агентів. В умовах стабільності економічні агенти самі віддадуть перевагу операціям з національною валютою, в умовах нестабільності - спроби конфіскації лише додадуть їм непевності і підштовхнуть до ведення розрахунків в обхід банків", - прогнозує В.Юрчишин.
Як повідомлялося, НБУ оголосив про свій намір повністю заборонити в Україні валютне кредитування.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас