RBS має намір продати підрозділ авіаційного лізингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBS має намір продати підрозділ авіаційного лізингу

Фондовий ринок
128
Найбільший банк під контролем британського уряду Royal Bank of Scotland PLC (RBS) найняв американський банк Goldman Sachs для організації продажу свого підрозділу авіаційного лізингу, повідомляє The Wall Street Journal.
Рішення прийнято на тлі загального зниження рентабельності даної галузі.
Раніше про бажання продати свій авіалізинговий підрозділ заявляла AIG. Їй, проте, протягом майже року так і не вдалося знайти покупця.
Аналогічний підрозділ RBS оцінюється в $8 млрд, але, цілком імовірно, що кінцева ціна угоди виявиться значно нижчою.
На проведення операції може знадобитися декілька місяців, адже необхідні аналіз і оцінка цього бізнесу фахівцями Goldman.
Рішення про продаж підрозділу з штаб-квартирою в Дубліні, що здає в лізинг літаки понад сотні авіакомпаніям у 38 країнах, приймається в рамках державного плану реструктуризації. Цей план було прийнято після того, як британський уряд врятував RBS від розорення в розпал кризи, внаслідок чого володіє тепер 70% акцій банку.
Планом передбачено розпродаж непрофільних та закордонних активів RBS.
Раніше банк уже продав за $420 млн деякі свої підрозділи в Гонконгу, Сингапурі, Індонезії, на Тайвані та Філіппінах Australia & New Zealand Banking Group Ltd.
Крім того, пакистанський бізнес був проданий за $87 млн MCB Bank Ltd. найбільшому банку цієї країни.
Готується угода з продажу активів в Китаї та Індії загальною вартістю декілька сотень мільйонів фунтів. Покупцем підрозділів RBS виступає британський Standard Chartered PLC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас