Індекси Європи у вівторок піднімаються слідом за сировинними акціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи у вівторок піднімаються слідом за сировинними акціями

Фондовий ринок
75
Фондові індекси Європи у вівторок піднімаються слідом за зростанням котирувань сировинних акцій і на очікуваннях активізації в сфері злиттів і поглинань (M&A), повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 додав з відкриття торгів 0,2%. З березневого мінімуму показник збільшився на 51% завдяки появі ознак ослаблення рецесії та поліпшення фінансових результатів європейських компаній. На сьогодні відношення цін акцій компаній, які входять до розрахунку Stoxx 600, до їх прибутків становить 44,8, що є найвищим показником з вересня 2003 року.
"Я почуваю себе вкрай оптимістично, - заявила Джейн Коффі з Royal London Asset Management. - Економічні дані продовжують виглядати добре, корпоративні прибутки виглядають вкрай добре". Занепокоєння в неї викликає тільки велика кількість розміщень акцій, однак угоди M&A можуть забрати цю загрозу для ринку.
"Ринок вирішив тепер, що відновлення зовсім близько, безробіття не є проблемою, житло - теж не проблема, і ми всі будемо жити довго і щасливо", - заявив представник Schroder Investment Management Енді Броу.
Аналітики Credit Suisse стверджують, що інвесторам варто віддати перевагу акціям, а не облігаціям або валютним інвестиціям. Вони прогнозують зростання світових індексів у діапазоні від 12% у Європі до 23% у Японії до середини 2010 року в міру відновлення економіки.
"Це найкраща фаза економічного циклу", - говориться у звіті Credit Suisse. - Ми не виключаємо періоду короткочасної консолідації, з огляду на те, що деякі з наших тактичних індикаторів дають застережливі сигнали. Однак інші індикатори підтверджують, що поки ще рано продавати".
Ціни акцій провідних гірничодобувних компаній світу BHP Billiton і Rio Tinto підвищилися з відкриття ринку відповідно на 2,5% і 3% на тлі зростання вартості кольорових металів.
Експерти Goldman Sachs Group поліпшили прогноз цін для більшості промислових металів, оскільки відновлення світової економіки призведе до скорочення резервних потужностей і збільшення вартості виробництва металів.
Котирування паперів Randgold Resources збільшилися на 3,3%. Ціна золота підскочила до максимального рівня за 18 місяців, перевищивши позначку $1000 за унцію вперше за півроку.
Акції Deutsche Telekom і France Telecom подорожчали на 1,5%. Компанії домовилися про злиття своїх підрозділів мобільного зв'язку у Великобританії для скорочення витрат і створення найбільшого представника цієї галузі в країні.
Одним з лідерів зростання серед технологічних компаній є найбільший виробник напівпровідників у Європі STMicroelectronics, акції якого додали в ціні 2,1%. Вартість чипу комп'ютерної пам'яті обсягом 1 Гб зросла до $1,71 у понеділок з $0,58 наприкінці минулого року, за даними Dramexchange.
Ціна акцій Air France-KLM злетіла на 6% після того, як найбільша авіакомпанія Європи повідомила про підвищення виторгу у розрахунку на пасажира.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:28 виріс на 3,09 пункту (0,11%) - до 2786,93 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 17,74 пункту (0,36%), склавши 4950,92 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 9,95 пункту (0,27%) - до 3662,78 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 18,63 пункту (0,34%) і становив 5482,14 пункту.
Одинадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшуються під час торгів 8 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас