Український ринок акцій у вівторок почав оживати, відреагувавши зростанням на позитивну кон'юнктуру світових майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок почав оживати, відреагувавши зростанням на позитивну кон'юнктуру світових майданчиків

Фондовий ринок
128
На ринку акцій України у вівторок спостерігалося зростання активності учасників і волатильності основних фішок. Фондові гравці відреагували на позитивну кон'юнктуру європейських і російських фондових майданчиків, у результаті чого індекс "Української біржі" виріс на 1,07% - до 1173,88 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,64%, до 463,77 пункту.
"Акції українських компаній зросли під впливом "бичачих" настроїв на світових фондових ринках, а також стрімкого зростання ціни нафти, що подорожчала більш ніж на 3%", - повідомив стратег інвесткомпанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, основним внутрішнім фактором активізації торговельної активності виступила стабілізація валютних курсів на міжбанку. "Останні заяви Стельмаха (глава НБУ Володимир Стельмах) розрядили обстановку на валютному ринку і внесли визначеність щодо найближчих перспектив національної валюти, внаслідок чого українська гривня сьогодні зміцнилася більш ніж на 10 копійок до американського долара", - сказав він.
За словами Литвина, найбільше зростання у вівторок показали акції банківського сектора, додавши в середньому 2%, а також "Мотор-Січі" (+2,25% на "Українській біржі" - до 1000 грн за акцію).
Іванишин прогнозує, що при продовженні висхідного руху на зовнішніх ринках можна чекати, що український ринок зможе наздогнати і навіть обігнати європейські фондові майданчики, але тільки за умови стабілізації гривні до іноземних валют.
Експерт з боргових ринків інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Олександр Климчук повідомив, що на ринку українських єврооблігацій у вівторок спостерігалася підвищена торговельна активність.
За його словами, у корпоративному сегменті угоди концентрувалися у фінансовому секторі: попитом користувалися папери ПриватБанку, VAB Банку, банків "Фінанси та Кредит", "Південний". Він відзначив, що ціни в середньому залишалися на колишньому рівні, за винятком котирувань на продаж ПУМБу - зниження на 1,5 п.п. за підсумками дня.
Серед суверенних паперів найбільш активно торгувалися випуски Україна'11 і Україна'13. Український CDS з відкриття знижувався і станом на 16:00 котирувався на рівні 1072 б.п., повідомив Климчук.
На "Українській біржі" у вівторок найбільше зростання показали акції другого ешелону: "Донбасенерго" (+3,25%), "Стіролу" (+2,51%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+2,50%). Серед індексних паперів подорожчали акції "Мотор-Січі (+2,25%) і банків: Укрсоцбанку (+2,06%), Райффайзен Банку Аваль (+1,32%).
На Українській біржі в цей день укладено 725 угод на суму 14,4 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок найбільше зростання зафіксовано за акціями "Крименерго" - на 27,03%. Також подорожчали акції "Мотор-Січі" (+3,13%) і "Укрнафти" (+2,11%).
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 27 угод на суму 1,1 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС у вівторок у лідерах зростання виявилися акції "Мотор-Січі" - 3,09%, "Укрнафти" - 1,06% і Укрсоцбанку - 1%.
На "ринку заявок" ПФТС усього в цей день наторгували на 3,33 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас