Міністр ЖКГ: Нові тарифи на комунальні послуги в Києві нелегітимні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр ЖКГ: Нові тарифи на комунальні послуги в Києві нелегітимні

Енергетика
2104
Нові тарифи на комунальні послуги в Києві нелегітимні. Таку думку висловив журналістам міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко після селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону 2009-2010.
"Мене як міністра дуже тривожить ситуація в Києві. Вона давно перебуває в неправовому полі. Погана чи гарна постанова уряду, яка призупинила дію тарифів, але вона на сьогодні легітимна. І це дає мені підстави говорити, що другі нові тарифи… однозначно є нелегітимними. Я особисто плачу за старими тарифами", - сказав він.
Міністр уточнив, що платить за комунальні послуги поштовим переказом. "У квитанції пишу ту ціну, за якою я платив. Більше того, я інкогніто послав деяких своїх заступників, інших довірених осіб, і в жодного з них не виникло питань в ощадкасах міста Києва", - пояснив він.
На запитання, як чинити, якщо платіжки з перекресленими новими тарифами за старими тарифами не приймають до оплати, міністр сказав: "Ми готові організовувати перевірки в будь-якій установі. Але я переконаний, що якщо хтось це робить, він дуже суттєво порушує закон". О.Кучеренко відзначив, що міністерство провело зустріч із депутатами Київміськради, проводить зустрічі із КМДА, але поки він не бачить конструктиву, який би дозволив скасувати тарифи. Міністр пообіцяв, що нинішньою зимою уряд "до своєї зони відповідальності" усе зробить для того, щоб "Київенерго" поставлявся газ.
"Але на сьогодні ми пропонуємо і просимо тільки одного – розраховуйтеся за газ. Тому що саме постачання газу і є основним ризиком. Не відключення тепла, так як це намагається представити київська міськадміністрація. На сьогодні по Києву колосальні борги, незважаючи на те, що Київ взяв кредит", - додав він.
Як повідомлялося, згідно з розпорядженнями КМДА №980, 981 і 978 від 31 серпня, у серпні-вересні оплата житлово-комунальних послуг для населення збільшиться не на 100% (у порівнянні з періодом до 1 червня цього року), а на 95%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас