Точка зору: Стабілізація українського страхового ринку почнеться до осені 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Стабілізація українського страхового ринку почнеться до осені 2010р

325
Стабілізація українського ринку страхування почнеться до осені 2010 року, і можна припустити, що за його підсумками ринок збере на 10% більше премій, ніж в 2009 році, повідомив голова наглядової ради НАСК "Оранта" (Київ) Олег Спілка.
За його словами, класичний ринок у цілому в 2009 році впаде мінімум на 30%, максимум - на 50%, а перша половина 2010-го буде такою ж складною, як і весь 2009 рік.
Говорити, про те, що важкий період для ринку і, зокрема, для компанії "Оранта", минув, не можна - він ще тільки попереду, відзначив О.Спілка.
"На мою думку, у певної частини ринку великі труднощі будуть у жовтні-листопаді. Я вже говорив, що в ці ж місяці минулого року банки перестали кредитувати, тому в страхових компаній, які "сиділи" на банківському портфелі і страхували предмети застави, цього року не буде поновлень страхових договорів", - сказав голова наглядової ради "Оранти".
За його словами, для втримання будь-якою компанією страхового ринку своєї ринкової позиції їй потрібна капіталізація, а "зараз капіталізація потрібна всьому ринку".
"Немає жодної страхової компанії, про яку можна було б сказати: у неї досить капіталу для роботи в кризі і в умовах, коли виплати ростуть, а обсяги премій, що збираються, падають, а це конче потрібно", - говорить О.Спілка.
Як повідом він, за підсумками 2009 року НАСК "Оранта" планує вийти на показники 2008 року - 1 млрд грн страхових премій.
"Це дуже амбіційне завдання, адже 1 млрд грн ми зібрали на зростаючому ринку, а зараз ринок падає, однак у нас є бачення, як це зробити на тлі кризи", - резюмував О.Спілка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас