Азіатські індекси зростають у вівторок на даних про ділову довіру в Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають у вівторок на даних про ділову довіру в Австралії

Фондовий ринок
67
Азіатські фондові індекси піднімаються у вівторок після того, як рівень ділової довіри в Австралії підскочив до максимального рівня за майже 6 років і ціни на чипи пам'яті збільшилися, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) MSCI Asia Pacific додав 0,4%, до 114,64 пункту. З березневого мінімуму показник підскочив на 62% на очікуваннях, що широкомасштабні заходи стимулювання допоможуть пожвавити світову економіку.
Південнокорейський Kospi виріс на 0,4%, японський Nikkei 225 додав 0,1%.
Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 1,1%.
"Ринку не вистачає сильного, свіжого імпульсу для руху вгору. Апетит офшорних інвесторів до акцій дещо вщух, їх тепер більше цікавлять безпечні активи, наприклад, золото і облігації, - стверджує Юн Син-дже з Mirae Asset Securities. - У той же час немає істотних негативних факторів. Вважаю, світові фондові ринки взяли перерву після великого ралі".
Вартість акцій National Australia Bank Ltd. піднялася на 3,3%.
Котирування цінних паперів найбільшого виробника комп'ютерної пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. підвищилися на 2,7%. Базова ціна на чипи злетіла до максимуму із серпня 2008 року.
Курс акцій провідного гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. виріс на 1,4%, тому що індекс 6 кольорових металів піднявся в понеділок до найвищого рівня за тиждень на торгах у Лондоні. Ринкова вартість Rio Tinto збільшилася на 1,9%.
Ціна паперів золотодобувних компаній Австралії підвищується у вівторок, оскільки ціни на золото коливаються біля $1000 за тройську унцію. Грудневі ф'ючерси на золото на біржі Comex виросли до $1000 за унцію вперше з лютого, хоча спот-ціна ще не досягла цього важливого психологічного рівня. Золото з негайною поставкою подорожчало на $3,45 - до $996,20 за унцію.
Акції Newcrest Mining додали в ціні 2,6%, Lihir Gold - 2,7%.
Торги в Японії йдуть слабко і, як очікується, тенденція збережеться до кінця тижня, оскільки ринок очікує призначення нового кабінету міністрів після перемоги Демократичної партії Японії на виборах у нижню палату парламенту у серпні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас