Українські фондові майданчики в понеділок продемонстрували мляве зростання на підтримці зовнішнього позитиву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові майданчики в понеділок продемонстрували мляве зростання на підтримці зовнішнього позитиву

Фондовий ринок
125
Український ринок акцій у понеділок закрився помірним зростанням на тлі позитивних даних європейських та азіатських торговельних майданчиків: індекс "Української біржі" виріс на 0,46% - до 1161,48 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,34%, до 460,82 пункту.
Як відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, основним драйвером, що сприяє поновленню зростання у світі, стало рішення міністрів фінансів G-20 щодо продовження стимулювання економік країн "двадцятки". Разом з тим, за словами Ємця, зростання українських котирувань стримувалося високим рівнем невизначеності щодо ситуації з девальвацією національної валюти, а також очікуванням можливої осінньої корекції на фондових майданчиках.
Активність торгів у понеділок була низькою, почасти це пояснюється тим, що ринок США в цей день закритий у зв'язку зі святом (День Праці).
Крім того, інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк відзначив агентству, що причиною зниження торговельної активності на українському фондовому ринку є відсутність власних ідей і невизначеність більшості місцевих гравців щодо вибору напрямку подальшого руху.
"Цього тижня не запланований вихід важливих економічних новин зі США. Таким чином, рух українських індексів буде визначатися новинами корпоративного сектора, ціною на нафту і, що можливо, збільшення активності ближче до кінця тижня, коли інвестори, які вийшли з відпусток, повернуться до торгівлі", - сказала агентству фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур.
Орлюк припускає, що надалі на активність гравців вплинуть динаміка американських ф'ючерсів і нафтових котирувань напередодні зустрічі ОПЕК, запланованої на 9 вересня.
Брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін у свою чергу висловив агентсу припущення, що у вівторок ринок акцій буде випливати за настроями на західних біржах, і фондові індекси України продовжать бічний рух за мінімальної активності учасників.
На "Українській біржі" у понеділок найбільше падіння показали акції "Луганськтепловозу" (-4,78%), "Мостобуду" (-3,73%) і "Донбасенерго" (-3,14%). Найбільше зростання зафіксовано за акціями Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+5,96%), Полтавського ГЗК (+4,65%).
На "Українській біржі" у понеділок укладені 316 угод на суму 6,2 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день у лідерах падіння акції "Мостобуду" - на 6,67%, також подешевшали акції Укрсоцбанку - на 0,35% і "Центренерго" - на 0,33%. Зросли в ціні акції "Стіролу" - на 7,36%, Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - на 3,87%, "Укрнафти" - на 1,25%.
На "ринку котирувань" ПФТС у понеділок укладені 43 угоди на суму 1,9 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подорожчали акції "Мотор-Січі" - на 2,11%, "Укрнафти" - на 1,11%, Єнакієвського металургійного заводу - на 0,41%.
На "ринку заявок" ПФТС укладені 44 угоди на суму 2,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас