Британські економісти пророкують російському рублю падіння на 10% до березня 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські економісти пророкують російському рублю падіння на 10% до березня 2010 року

Валюта
507
Західні економісти очікують, що до березня 2010 року курс російського рубля обвалиться на 10%. З відповідним прогнозом виступила британська дослідницька компанія Capital Economics, повідомляє агентство Bloomberg. На думку аналітиків компанії, падіння рубля буде обумовлено тим, що уряд не впорається з бюджетним дефіцитом, а Центральний банк РФ, що перебуває під політичним тиском, буде змушений підтримувати потік ліквідності і підвищувати пропозицію грошей.
"Ми йдемо по канатові. Якщо Кремль продовжить гнути свою лінію, він одержить лише незабезпечені борги банківського сектору і більший дефіцит", – цитує фахівця Capital Economics з країн, що розвиваються, Європи Ніла Ширінга радіо Business FM.
Експерт впевнений, що накачування економіки РФ рублем у боротьбі з рекордним з 1998 року дефіцитом бюджету за рахунок Резервного фонду буде опускати національну валюту Росії нижче сьогоднішньої позначки.
"Найбільша небезпека для російської економіки – чергове падіння цін на нафту", – відзначив Ширінг. Як відзначає Bloomberg, у період високих цін на нафту Росія зуміла нагромадити четверті за розміром у світі золотовалютні резерви, які допомогли захиститися в розпал кредитної кризи в 2007 році, однак залежність рубля від енергетичних цін нікуди не ділася.
Ширінг також очікує, що російський ВВП в 2009 році знизиться на 9%. Відзначимо, що Мінекономрозвитку прогнозує падіння ВВП цього року на 8,5%.
Раніше кілька закордонних аналітиків заявляли, що в 2010 році варто очікувати падіння не рубля, а американського долара. А російські урядові чиновники заявляли, що девальвація рублю цієї осені не загрожує. Однак цю думку розділяють не всі аналітики, кілька експертів вважають, що девальвація рубля неминуча.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас