Купріянов: "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" розглянути можливість нової передоплати за транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купріянов: "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" розглянути можливість нової передоплати за транзит газу

Енергетика
698
НАК "Нафтогаз України" запропонував компанії "Газпром" розглянути можливість нової передоплати за транзит газу. Про це повідомив офіційний представник "Газпрому" Олексій Купріянов, пояснюючи результати сьогоднішньої зустрічі голови "Газпрому" Олексія Міллера із Президентом Росії Дмитром Медведєвим.
"Я можу сказати, що в словах мого керівника (О.Міллера – ред.) мова йшла про пропозицію української сторони розглянути можливість про нову передоплату за транзит (газу)", - сказав О.Купріянов.
Крім того, він додав, що збільшення тарифу на транзит газу з 2010 року передбачено підписаними в січні контрактами.
О.Купріянов підкреслив, що на зустрічі було чітко сказано, що "Газпром" буде дотримуватися умов підписаних раніше контрактів. Як повідомлялося, Д.Медведєв доручив О.Міллеру у взаєминах з Україною дотримуватися укладеного контракту і не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну.
Про те, що такі пропозиції звучать із Києва, О.Міллер повідомив сьогодні Д.Медведєву на робочій зустрічі. Зокрема, на запитання Президента РФ про те, чи передбачає договір зміни, які пропонує Україна, О.Міллер відповів негативно. "Тоді й не платіть! Потрібно діяти відповідно до договору, який укладений. Ми спеціально його готували, він у муках і трудах дістався, ми за ним і працюємо", - підкреслив Д.Медведєв.
17 червня 2009 р. прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія дала Україні кредит у розмірі 2,2 млрд. доларів, оплативши транзит газу до 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас